Deel van de leiding worden

.
Vertalen: EnglishDeutschFrançaisItalianoEspañolPolski
.

Welkom – Wat is LPC? – Het leven in een kampMaak deel uit van LPCKalender .

Foto’sDonerenNieuws (in het Engels)Support Groups – Contact met LPC .

.

LPC Counselors

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich opgeven om een LPC counselor te worden en te helpen een kamp te runnen. Het is niet nodig om eerst camper te zijn geweest bij LPC om een counselor te worden, hoewel veel mensen die zich opgeven zelf camper zijn geweest of iemand kennen die een camper of counselor is geweest.

Kamp counselor Paula Westlund (links) leidt een volksdans in Lingbo,. Zweden, in 2010.

Kamp counselor Paula Westlund (links) leidt een volksdans in Lingbo,. Zweden, in 2010.

Werken als een counselor in LPC is een ervaring die de moeite waard is, maar ook een uitdaging kan zijn. Counselors werken in een groep van 8-10 leiders om een kamp te runnen van 14-36 campers van 9-14 jaar (bij kampen voor jongere kinderen) of 14-17 jaar (bij kampen voor oudere kinderen) voor twee tot vijf weken. Counselors en campers maken beslissingen over veel aspecten van het leven in het kamp, van de keuze voor kampactiviteiten tot de regels die nodig zijn om het kamp goed te laten verlopen. Als het om gezondheid en veiligheid gaat beslissen de counselors en uiteindelijk de director(s) altijd.

Counselor aanmeldingen moeten niet later dan 1 december ontvangen zijn door LPC om goed bekeken te kunnen worden. Kampen worden gepland tijdens de jaarlijkse “Christmas Conference” van LPC, die elk jaar gehouden wordt in de ‘Ecole d’Humanité’, in Hasliberg-Goldern, Zwitserland. Voor meer informatie over het aanmelden als counselor, neem contact op met LPC.

Er is geen limiet aan het aantal jaren dat je counselor kunt zijn. Sommige counselors werken een paar zomers achter elkaar, en nemen dan een lange pauze voor ze weer terugkomen als counselor, zelfs na twintig jaar of langer!

.

LPC Directors

Een LPC counselor zijn is een zeer uitdagende ervaring die de moeite waard is, en veel counselors komen jaar na jaar terug naar LPC. Na een paar jaar voelen sommige counselors zich klaar om getraind te worden om hoofdverantwoordelijke te worden in een kamp (de director).

Director Andrea Place (links) met counselors-in-training in Le Caussanel, Frankrijk, in 2007.

Director Andrea Place (links) met counselors-in-training in Le Caussanel, Frankrijk, in 2007.

Director zijn in een kamp is in veel opzichten een geheel andere ervaring dan een counselor zijn. Het betekent complete verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er gebeurt in een kamp, van de selectie van de camper- en counselorgroep tot de keuze van de kamplokatie, en het overzicht houden van het soepel en veilig verlopen van het kamp.

Een director heeft nog steeds wel dezelfde rol als de counselor- in veel kampen weten de campers niet eens welke van de counselors de director is- maar de vergrote verantwoordelijkheid en administratie zorgen er meestal voor dat er minder tijd is om te relaxen en lol te hebben met de campers. Daarom wil niet iedere counselor getraind worden als director, onafhankelijk van of ze dit zouden kunnen en hoeveel ervaring ze hebben.

Toch is voor degenen die zich aangetrokken voelen tot het nemen van meer verantwoordelijkheid, director zijn in een kamp een geweldige uitdaging en goede leerervaring. Personen die director zouden willen worden zouden dit kenbaar moeten maken aan directors and LPC kampen waar ze aan mee hebben gedaan, om feedback te krijgen over de kwaliteiten en vaardigheden die gevraagd worden van directors. Zij kunnen ook contact opnemen met LPC om het relevante aanvraag-formulier te ontvangen.

Advertisements